علیرغم پیشرفتهای زیاد در دهههای اخیر، امنیت غذایی و تغذیه یکی از چالشهای کلیدی امروز باقی مانده است. این چالش به اشکال مختلفی در سراسر جهان توزیع می شود: سوءتغذیه، به عنوان مثال دریافت ناکافی کالری رژیم غذایی؛ تغذیه بیش از حد، یعنی دریافت بیش از حد کالری در رژیم غذایی؛ و کمبود ریز مغذی ها، یعنی دریافت ناکافی مواد مغذی حیاتی مانند ویتامین ها، آهن، روی و غیره. این سه عنصر که به عنوان بار سه گانه سوء تغذیه نامیده می شود، میتوانند با هم تعامل داشته باشند و معمولاً در جمعیتهای ملی، اما همچنین در داخل خانواده ها و حتی در یک فرد واحد ثبت می شوند. دپارتمان «سلامت» اندیشکده حکمرانی امنیت غذایی بهبود تغذيه کشور وكمك به ارتقاء امنيت غذايي را از طريق ارتقاءسطح دسترسي فيزيكي، اقتصادي ،فرهنگي، افزايش سواد تغذيهاي و رهايي از بيماريهاي مرتبط با تغذيه را با استفاده از تمهيداتي از قبيل مشاركت درتدوين سياستهاي نوين در عرصه غذا و تغذيه، فرهنگسازي تغذيه صحيح، تحقيق و پايش واقدامات پيشگيرانه و درماني در حيطه بيماريهاي مرتبط با تغذيه دنبال میکند.
محورهای فعالیت دپارتمان سلامت
- مطالعات راهبردی و سیاست گذاری در زمینه بهداشت و ایمنی غذا
- مطالعات راهبردی و سیاست گذاری در زمینه مبارزه با سوتغذیه
- مطالعات راهبردی و سیاست گذاری در زمینه مبارزه با گرسنگی پنهان
- جهتدهی، راهبری و مدیریت پژوهشهای مرتبط با استانداردهای غذایی
- جهتدهی، راهبری و مدیریت پژوهشهای مرتبط با تغذیه و الگوی مصرف
- جهتدهی، راهبری و مدیریت پژوهشهای مرتبط با غذای حلال
- مطالعات راهبردی و سیاست¬گذاری در فرهنگ و سواد تغذیه¬ای



